проблем с дихтунги

Проблем с дихтунги на дизелови инжектори изпускане

Дихтунг се нарича уплътнението между дизеловите инжектори и главата на двигателя. Изработва се от медна сплав или според спецификация от производителя може да бъде от стомана за повечето японски инжектори Денсо. В магазините за авточасти може да се намери под името уплътнителен пръстен. 
Много често се появява проблем с изпускане на дихтунгите под дюзите. Също толкова често това се пренебрегва и изпускането на дихтунгите води до фатални проблеми с двигателя.

проблем с дихтунги

Изпускането на дихтунгите под дизеловите инжектори се получава не само от стандартното прогаряне което е резултат от много изминати километри или прегряване, но и от неправилен монтаж в сервиз. Задължително преди замяна на дихтунги е райбероването на леглото преди монтажа на нов меден дихтунг. Също така трябва да се избере дебелина по предписание точно за този модел двигател. Различен дихтунг монтиран неправилно води до светкавино бърз проблем с двигателя.

Нашата фирма има задължително условие за валидна гаранция точно този монтаж на дихтунг да бъде извършен качествено!

посинял разпръсквач

Задължително е когато имате изпускане в дихтунгите на инжекторите те да се демонтират и тестват на стенд. Така ще сте сигурни че вашите инжектори са в работещо състояние и няма да имате скорошни проблеми. Повечето „автосервизи“ разчитащи че имат познания в тази област подвеждат клиенти си и пропускат момента с тестването просто защото нямат стенд за тест на дюзи. Същите тези псевдо сервизи не желаят да губят време и искат бързи пари за така нареченият ремонт по замяна на изпускащи дихтунги без да тестват дюзите и по този начин нанасят вреда на клиента. Трябва да е ясно че винаги дизелови инжектор с изпуснала дихтунга без да премине тест и ремонт на стенд задължително ще има повторен и то фатален проблем за двигателя.
Всеки сам избира как да се ремонтира автомобила му но доста от сервизите не знаят и не умеят как да го направят качествено.

Важен вторичен проблем при изпускането на дихтунгите около дюзите е когато не желаете да оправите навреме този проблем това води до голям нагар и невъзможно вадене на инжекторите. Образуването на нагар около инжекторите е фатално и доста често в сервиза се радват когато се извадят успешно вашите дюзи дори и на части счупени. 
Симптомите за изпускащи дихтунги са:
1. Черен дим около главата на двигатела и нагар около дюзите.
2.Неравномерна работа на двигателя и загуба на цилиндри.
3.Ниска мощност на двигателя и прекъсване.
4.На някой модели изпускането в дихтунгите води до теч на дизелово гориво или двигателно масло.
Възможно е в „автосервизите“ да наричат тези уплътнения с всякакви имена като : дифтунки , дивтунги, дихтунки и т.н. Името дихтунг идва от немската дума „Dichtung“ .
Препоръчва се ремонт само от квалифициран персонал защото се използва специализирано оборудване и инструменти!

Дизел Сервиз