turbo testing

Как се тества турбо компресор за автомобил и камион?

Тук ще намерите повече информация относно начините за тест на турбо и как се тества турбо компресор с различни методи.
Първото което трябва да знаете за вашето турбо е това с какво управление е то. Вашето турбо може да е с променлива геометрия която е вакуумна или електронна.
По начина на управление можете лесно да диагностицирате вашият турбо компресор ако има липса на движение в променливата геометрията на турбината. Това е ясен признак за проблем.

turbo testing

Ако вашият автомобил или камион е оборудван с модерна променлива геометрия, което е с електронно управление тогава трябва задължително да посетите автодиагностика за да се изясни проблема. Когато светне лампа check engine и вашият двигател загуби мощност това е ясен признак за проблем в турбо системата. Следващите стъпки за диагностика на турбо системата са проверка на всмукателните компоненти като интеркулер, маркучи, скоби, дроселова клапа или спукан корпус на турбина. 
Трябва да сте сигурни на 100% в това че турбо компресор се тестват само на машина- стенд за турбо и няма как да бъде диагностициран проблема с каквато и да била автодиагностика.

турбо тест

Тестването на турбо компресор става в демонтирано състояние от автомобила или камиона. Всеки турбо компресор е специфичен за модела на автомобила и се може да се тества на машина за турбини под точно определени параметри. Машината тества вашият турбо компресор в различни режими на работа. Проверява се теч на въздих от корпус. Също така ако искате да разберете как се настройва турбо компресор след ремонт начина е само един : с машина за турбо компресори flow bench.

Дизел Сервиз