Тестване на дюзи - как се тестват дизелови дюзи ?

Искате да знаете как се тестват дизелови дюзи? Тестване на дюзи в нашият Дизел Център се извършва всекидневно. Всички наши машини са с висока точност на резултатие и няма как да има грешка в измерването. Резултатите са по калибрация с еталон! Въпреки че има много видове инжектори за дизелово гориво, Common Rail инжекторите стават все по-популярни в нашият сервиз. Те са по-сложни и капризни от механичните инжектори и естествено изискват различен процес на тестване.

Внимание: поради своята сложност, комън рейл инжекторите са много по-малко толерантни от по-старите дизелови инжектори и не могат да се справят при използване на  гориво с лошо качество. Уверете се, че следите качеството на горивото си!

Популярните двигатели, в които ще намерите Common Rail инжектори, включват: Ауди 3.0тди (от 2004 г.), БМВ 3.0тди (от 2005 г.), Мерцедес 3.0тди (от 2005 г.) и разнообразие от VW, Volvo, Ford, Renault и много други.

injector cleaning

В нашият дизелов сервиз Дизел Център всички наши услуги за тестване на горивни инжектори Common Rail започва с външно почистване, последвано от предварителен тест изправност. Когато се установи при бързият тест че дюзата е напълно неработеща тя се разглобява за инспекция. По време на разглобяването се установяват износени детайли, корозия и хлабини. След това дюза се регулира и се преминава към тест. За инжекторите с Common Rail ние използваме компютърен стенд за тестване, за да работим с вашия инжектор в условия възможно най-близки до реалните и да оценим точно работата на инжектора. Тази машина е Bosch EPS205 и е първата по рода си в Северозападна България.

test injector

Нашите тестове включват тест за течове на дюзи за високо налягане и контролен клапан, поведение при стартиране на инжектора, настройка за регулиране на скоростта на празен ход и количество при пълно натоварване.

От тези тестове на дюзи ние идентифицираме кои инжектори се нуждаят от обслужване или смяна и кои са в добро състояние, което означава, че не е нужно да харчите повече пари за подмяна на всичко. След като вашите Common Rail инжектори са тествани, вие сте готови да вземете информирано решение и често спестявате голяма сума пари.

Използването на оборудване, оторизирано от производителя на оригиналното оборудване OEM, като Bosch EPS205, за тестване на OEM продуктите осигурява най-ефективния и прецизен начин за тестване на съвременните горивни компоненти с високо налягане. Bosch е производител на инжектора и само стендът на Bosch може точно да тества инжектора според високите очаквания на производителя.

Имаме клиенти задаващи въпрос : Защо дюзите ги тестваме с колби но не е ясно коя е проблем?
Отговорът на този въпрос е доста кратък : Измерването с колби е ориентир когато автомобилът не пали от високо излишно гориво в една или повече дюзи. Това е само 1 от 7 параметъра измервани на стенд. Измерването на стенд е професионален тест на дюзи и няма как да се замести с подръчни материали.

резултат от тест на дюзи

ДИЗЕЛ ЦЕНТЪР ул.Цар Симеон Велики 104 Видин 0876477805

Гаранционно одобрените тестове Common Rail включват:

  • Тестване за течове на дюза в разпръсквача при високо налягане
  • Стартово гориво на дюзата
  • ISA параметър – скорост на празен ход
  • Количество при пълно MAX натоварване (VL)
  • Електрически тест индуктивност и капацитет
  • Пилотно количество на впръскване (VE)
  • Количество на празен ход (LL)
  • Количество емисии (EM)
  • Съпротивление на дюзата
Заявка за тест и ремонт
Име или псевдоним.
Моля въведете валиден email адрес за връзка с вас.
Моля въведете подробна информация относно вашият модел автомобил и конкретен проблем. Предишни ремонти и всичко свързано с проблема ви също помагат за бързо диагностициране.
Марка на МПС
Модел на МПС
Кубатура на двигател и конски сили.
Опишете проблема подробно с данни на автомобила, предишни ремонти и проблем в момента.
Дизел Сервиз