Фирмата BOSCH Бош разви успешно устройство за тест на коронавирус

Фирмата BOSCH Бош разви успешно устройство за тест на коронавирус

  • Post author:
  • Post category:Service

Фирмата BOSCH Бош разви успешно устройство за тест на коронавирус

Положителна новина от началото на пандемията в Европа дойде днес от Германия.

коронавирус

Концернът Бош е развил успешен скоростен тест за болестта, с който може да се разбере със сигурност дали един пациент е заразен в рамките на 2 часа и половина.Тестът ще бъде предоставен за ползване през април. След това ще бъде пуснат и на европейския пазар, както и извън Европа.За теста се използва молекулярна диагностика и уредът Vivalytic на Bosch Healthcare Solutions.

covid-19

Това е първият напълно автоматизиран процес по тестване и може директно да се използва от всякакви медицински институции, без да се налага скъпият и отнемащ ценно време транспорт на проби. Уреда може да тества също за Influenza A и B.
Тестът COVID-19 се основава на комбинация от подготовка на проби (включително контрол на процеса): мултиплексна PCR (полимеразна-верижна реакция), μArray откриване, за да се позволи идентифицирането на SARS-CoV-2.

Тези тестове са в състояние да открият само анти тела. Те не осигуряват реалното откриване на съответните патогени (вируси). Следователно Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва този тип тестове !